Verkkouutiset

Ministeriö ja Kuntien Tiera kehittävät yhdessä parempia oppimisen edellytyksiä

Kuntien Tiera ja opetus- ja kulttuuriministeriö eivät ole kehittämässä tahoillaan kahta samanlaista järjestelmää, sanoo ministeriö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Opetus- ja kulttuuriministeriön Koulutuksen pilviväylä –projektissa tuodaan muun muassa yhteen digitaalisten oppimistyökalujen tuottajia sopimaan yhteisistä standardeista ja integroinneista, jotta voitaisiin helpottaa työkalujen tuottamista, hankintaa, yhteen toimivuutta ja käyttöönottoa kouluissa, ministeriö toteaa viitaten Savon Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien uutiseen, jota Verkkouutiset siteerasi.

Projektissa tuotetaan yhdessä avoimen lähdekoodin alusta, joka todentaa, että yhdessä sovituissa standardeissa on järkeä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan Kuntien Tiera on yksi lähes 30 yhteistyötahosta, joiden kanssa tätä työtä on tehty.

– Sen intressissä on olla mukana vaikuttamassa standardointipäätöksiin, toisaalta yritys tuo yhteistyöhön mukaan paljon osaamista ja käytännön kokemusta, toteaa projektipäällikkö Jarkko Moilanen ministeriöstä.

– Kaikkia mukana olevia tahoja yhdistää vahva pyrkimys tuottaa Suomelle paremmat edellytykset saada sähköiset oppimateriaalit käyttöön ja saada sitä kautta opettajille parempia materiaaleja opetuksen tueksi sekä ennen kaikkea oppilaille paremmat edellytykset oppia, hän jatkaa.

Moilasen mukaan Koulutuksen pilviväylä on pilottina kansallisessa palveluväylässä ja niveltyy sitä kautta osaksi kansallista palveluarkkitehtuuria.

– Koulutuksen pilviväylässä kehitetään koulutussektorin useita osapuolia palvelevia ratkaisuja kuten roolienhallintaa ja alaikäisten tunnistautumisratkaisuja. Nämä ratkaisut tulevat hyödyttämään koko koulutussektoria ja täydentävät Kuntien Tieran ja muiden mukana olevien tahojen työtä.

Moilanen toteaa, että kaikki kehittäminen on avointa.

– Kaikki ohjelmakoodi ja dokumentaatio, jota projektissa on tuotettu sekä yhteistyökumppanit ovat avoimesti luettavissa verkosta.

– Dikaios Oy:ta tai mitään muuta tahoa ei ole pyydetty avaamaan lähdekoodiaan päästäkseen mukaan konsortioon. Sen sijaan jos Dikaioksen ratkaisu olisi ollut yhteisen standardointityön perusta, niin sen lähdekoodi olisi pitänyt avata. Muuten oltaisiin luomassa standardia jonka toteuttaminen olisi yhden yrityksen varassa ja syntyisi toimittajaloukku, Jarkko Moilanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)