Verkkouutiset

”Schengen-sopimuksen romuttamisesta puhuminen edesvastuutonta”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoi blogissaan puheita Schengen-sopimuksen romuttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Puheet sopimuksesta irtautumisesta ovat edesvastuuttomia ja osoittavat, ettei puhuja täysin hahmota, mistä koko sopimuksessa on kyse. Sopimus parantaa valmiuksia sisäisen turvallisuuden uhkiin reagoimisessa esimerkiksi sopimuksen sisään rakennetun viranomaisyhteistyön kautta, kirjoittaa keskustan Mikko Kärnä blogissaan.

Hän korostaa, että sopimus ei estä rajatarkastusten käyttöönottoa sopimusvaltioiden niin halutessa ja näin on nyt toimittukin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kärnä näkee, että siirtolaiskriisi ratkaistaan lopulta, lähtömaiden tilanteen parantamisen lisäksi, EU:n ulkorajoilla ja osaltaan Schengenin mahdollistaman viranomaisyhteistyön kautta.

– Sopimuksesta irtautuminen ainoastaan pahentaisi kansallista tilannettamme, hän kirjoittaa.

Kärnä kiittelee hallitusta siitä, että se on reagoinut muuttuneeseen turvallisuusympäristöömme osoittamalla yhteensä noin 15 miljoonan euron lisämäärärahan suojelupoliisille, poliisille ja rajavartiolaitokselle.

– Vaikka tämä onkin riittävä laastari aikaisempien hallitusten leikkauspolitiikan aiheuttamien haavojen tukkimiseksi, tulee kevään budjettiriihessä tarkastella kriittisesti sisäisen turvallisuuden määrärahakehyksiä. Meidän on huolehdittava siitä, että koko sisäisen turvallisuuden järjestelmämme on kestävällä pohjalla nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Kärnä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)