Verkkouutiset

Sdp:n ulkopolitiikkaveteraani arvostelee Suomen Ukraina-linjaa ”kaikkein haukkamaisimmaksi”

Valtiopäiväneuvos Mikko Elo pitää Suomen Ukraina-kannanottoa Venäjä-vastaisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustajana 1979-91 ja 1995-2007 toiminut Mikko Elo johti Euroopan neuvoston Suomen valtuuskuntaa 1995-2007.

Elo arvostelee Facebookissa Suomen Ukraina-linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Suomi siis tuomitsi Venäjän toimet Ukrainassa kansainvälisen oikeuden vastaiseksi. Merkillistä kyllä Suomi ei tuominnut Ukrainan mielenosoittajien toimia, kun nämä valtasivat Kiovan hallintorakennuksia. Mistähän tämä johtui”, Mikko Elo kirjoittaa.

Hänen mukaansa Suomen hallituksen kannanotto ”on haukkamaisin kaikista tällä hetkellä luettavissa olevista kannanotosta”.

”Minusta ei ole Suomen etujen mukaista, että Suomi lähes ainoana maana tuomitsee Venäjän toimet. Diplomaattisempi kielenkäyttö olisi ollut paikallaan”, Elo toteaa.

Demariveteraani kirjoittaa pitävänsä kaiken huippuna, että puolustusministeri kieltäytyi tapaamasta venäläistä kollegaansa.

Elon mukaan hänen kirjoituksessaan ei ole ”suomettumisen kaikuja, vaan pitkäaikainen kokemus politiikasta. Kannattaa muistaa, että hyvän humalan jälkeen tulee krapula. Mistä Suomi ottaa krapularyypyn”.

Mikko Elo totesi Facebookissa pian sunnuntaisen utvan kokouksen jälkeen, että ”liika tukeutuminen oikeistolaisiin asiantuntijoihin ei ole Suomen edun mukaista. Nyt tarvitaan poliittista osaamista”.

Hänen mukaansa ”Suomen pitää ensisijaisesti korostaa neuvottelujen tietä sanktioiden sijaan, koska Suomen etujen mukaista ei ole sanktiot Venäjää vastaan. Suomen talouskehitys heikkenisi vain entisestään. Suomen ei pidä myöskään lähteä mukaan mihinkään NATOn mahdollisesti esittämään uhkailuun Venäjää vastaan. Minusta nykyinen tilanne osoittaa, kuinka viisasta on ollut, että Suomi on pysynyt erossa Natosta”.

Elo huomauttaa myös, että ”Suomen johdon on hyvä muistaa, että meillä on suuret kaupalliset intressit Venäjällä. Vuodesta 1991 lähtien suomalaiset yritykset ovat investoineet 12 miljardia euroa Venäjälle”.

Demariveteraani sanoo Facebook-seinällään keskusteluun osallistuneelle, että ”russofobia näyttää saavan uskomattomia ulottuvuuksia. Lapuan lakiko voimaan Venäjällekin, Suomessa puhumattakaan?”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)