Verkkouutiset

Vastaanottokeskuksia jo yli 120 – turvapaikanhakijoita varaudutaan majoittamaan telttoihin

Maahanmuuttovirasto varautuu majoittamaan turvapaikanhakijoita telttoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Telttamajoituksen ylläpidosta vastaa Suomen Punainen Risti (SPR). Turvapaikanhakijoille pystytettävät teltat ovat lämmitettyjä kriisialuetelttoja.

SPR pystyttää telttoja vastaanottokeskusten pihoille. Telttoja on tulossa alkuvaiheessa Keuruulle, Kauhavalle ja Meltolaan. Alkuun jokaiseen kohteeseen pystytetään parisenkymmentä telttaa, joista jokaisessa on 20 paikkaa.

Maahanmuuttovirasto edistää myös konttien käyttöönottoa turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön. Toistaiseksi kontteja on käytössä Oulun vastaanottokeskuksen yhteydessä sekä testattavina Luona Oy:llä Espoossa.

Suomeen on perustettu tänä syksynä noin sata uutta vastaanottoyksikköä.

– Vastaanottotoimintaan soveltuvia tiloja on toistaiseksi löytynyt, mutta turvapaikanhakijoiden tulon jatkuessa varaudumme majoittamaan tulijoita myös telttoihin, Migristä kerrotaan.

Työ uusien vastaanottokeskusten avaamiseksi jatkuu. Myös hätämajoituksena toimineita tiloja muutetaan vastaanottokeskuksiksi, jos tilat soveltuvat turvapaikanhakijoiden pidempiaikaiseen majoittamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)