Verkkouutiset

Leipomolta vaadittiin kolmea vesipistettä, laittaa lapun luukulle

Tiukentunut byrokratia pakotti kotileipomon lopettamaan toimintansa. Omistajat ehdottavat elintarvikeluvasta henkilökohtaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuusulaisleipomon päivitys Facebookissa on saanut leipomon ystäviä takajaloilleen. Tuiskun kotileipomo kertoo lopettavansa: ”Hoidamme kaikki tilaukset pois ja vuodenvaihteessa laitamme lapun luukulle”.

”Terveysviraston tiukentuvat määräykset elintarvikehuoneistoista, tai niiden tiukentunut tulkinta, pakottavat meidät lopettamaan toiminnan. Tuotteissamme ei ole vikaa, vaan keittiössämme. Emme pysty siirtämään pienimuotoista tuotantoamme teolliseen keittiöön tai laittamaan omaamme kolmea vesipistettä.”

Leipomon omistajat tarjoavat tulevaisuutta ajatellen kehitysehdotuksia viranomaisten valvonnalle.

”Jos tarkoituksena ei ole tappaa pieniä elintarvikealan yrityksiä, niin kannattaisi muuttaa elintarvikelupa henkilökohtaiseksi. Jos henkilöllä on elintarvikealan koulutus, työkokemusta ja hygieniapassi, niin hän voisi harjoittaa ammattiaan.”

Omistajat haluavat myös kiinnittää huomiota liiallisen sääntelyn ja maalaisjärjen rajankäyntiin.

”Tässä maassa on tehty ruokaa soppatykeissä, pitkin metsiköitä, eikä se ympäristö ole syöjäänsä tappanut. Enemmän se terveys on vaarassa, kun kohkataan menemään eteenpäin sääntöjen mukaan, miettimättä onko tässä mitään järkeä”, päivityksessä sanotaan.

”Ei se meidän Tuiskukaan muutu tullessaan täyden päivän jälkeen teollisuuskeittiöstä kotiin kädettömäksi, joka ei osaa pitää tasoja puhtaana, vaikka keittiössä onkin vain yksi vesipiste. Kyllä ne hygienia ja puhtaus tulevat osaavista ihmisistä, laadukkaista raaka-aineista ja halusta tehdä asiakkaille laatua”, yrittäjät toteavat ja ilmoittavat tästä lähtien tekevänsä tarjoiluja vain omaksi ja ystäviensä iloksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)