Verkkouutiset

Kokoomusnuoret haluaa 15-vuotiaille oikeuden ajaa nopeusrajoitettua henkilöautoa

Kokoomusnuorten mukaan mopoautot ovat aiheuttaneet viime vuosina liian paljon traagisia onnettomuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuoret haluaa muuttaa lainsäädäntöä siten, että jo 15-vuotiailla olisi mahdollisuus ajaa oikeaa henkilöautoa, joka olisi kuitenkin nopeusrajoitettu. Kokoomusnuoret perustelee vaatimustaan sillä, että mopoautot ovat aiheuttaneet viime vuosina liian monta traagista onnettomuutta, joissa nuoria on loukkaantunut ja menehtynyt.

”Näin päästäisiin tilanteeseen, jossa 15-vuotiaatkin pääsisivät liikkumaan sujuvasti muun henkilöautoliikenteen seassa, mutta huomattavasti nykyistä turvallisemmin”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov järjestön tiedotteessa.

Uudet mopoautot ja ja pienet henkilöautot ovat jo nyt kutakuinkin samassa hintaluokassa, mutta henkilöautojen turvallisuus on huomattavasti mopoautoja korkeampaa. Mopoautoista puuttuvat esimerkiksi turvatyynyt, kolaritilanteissa suojaavat korirakenteet sekä turvallisuutta parantava ajonvakautusjärjestelmä.

”Uudistus olisi merkittävä harppaus myös alueellisen yhdenvertaisuuden näkökulmasta, sillä nykyään monien nuorten liikkumista vaikeuttavat sekä joukkoliikenteen vähäisyys että ajokortin puuttuminen. Mikäli jo 15-vuotiaat pääsisivät liikkumaan henkilöautolla, nuorten mahdollisuudet liikkua esimerkiksi harrastuksiinsa lisääntyisivät huomattavasti”, Sazonov näkee.

”Tällä hetkellä mopoautot tuovat liikenteeseen lähinnä tarpeettomia riskejä ja vaaratilanteita. On aika sorvata lainsäädäntöä suuntaan, joka parantaa sekä liikenteen turvallisuutta että nuorten liikkumismahdollisuuksia”, Sazonov lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)