Verkkouutiset

Kesätyöntekijöitä muistetaan tarkastamaan lomakorvaus viimeisestä palkasta

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava muistuttavat, että myös kesätyöntekijälle kuuluu lomakorvaus pitämättömistä lomista työsuhteen päättyessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Järjestöt opastavat, että viimeisestä palkkakuitista kannattaa tarkistaa, että lomakorvaus on maksettu oikein.

– Lomakorvaus on maksettava, vaikka työntekijälle ei ole ehtinyt kertyä lomaa tai hän ei ole vuosiloman ansainnan piirissä, kesäduunarineuvoja Sini Siikström toteaa.

Jos lomakorvaus jää saamatta tai kesän aikana on kertynyt muita palkkasaatavia, voi niitä hakea vielä työsuhteen päätyttyä. Työnantajalle voi toimittaa laskelmat puuttuvista palkoista kirjallisesti.

Siikström kehottaa säilyttämään kesän aikana saadut palkkakuitit ja työvuorolistat, koska ne toimivat myöhemmin todisteena, jos ongelmia ilmenee.

Palkansaajakeskusjärjestöjen Kesäduunari-info on avoinna elokuun 29. päivään saakka. Neuvoja vastaa numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.kesaduunari.fi maanantaista perjantaihin kello 9–15 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)