Kansanedustaja varoittaa: Venäjältä viisumitta saapuvien tulo lopetettava keinolla millä hyvänsä

Lappilaisen kansanedustajan mielestä Suomesta on muodostumassa uusi Kreikka.

  • LKS 20160206 LKS 20160124 Rajavartija Sallan rajanylityspaikalla 23. tammikuuta 2016. ... Finnish borderguard at Finnish-Russian border in Salla, Northern Finland on January 23, 2016. The number of people, so far from some 30 different countries, who cross the Finnish Lapland's border with Russia to apply for asylum in Finland is expected to shoot up in 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Turvapaikanhakijoiden maahantulot Sallan rajanylityspaikan kautta ovat yhä lisääntyneet.

    ()
  • Mikko Kärnä.

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) mukaan on varauduttava massamaiseen laittomaan maahantuloon maarajojen kautta. Hänen mukaansa "samoin on lopetettava Venäjältä viisumitta saapuvien tulo Suomeen; keinolla millä hyvänsä".

– On myös välttämätöntä, että vastaanottokeskuksissa tapahtuvaa valvontaa kiristetään. Suomesta on hyvää vauhtia muodostumassa uusi Kreikka, jonka kautta saavutaan Schengen-alueelle, Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kansanedustaja sanoo Venäjän politiikan muutosta asiassa äärimmäisen huolestuttavaksi.

– Mikäli viisumitta maahan saapuvien tulo ei seuraavien viikkojen aikana lopu, on valtionjohdon tehtävä ainoa mahdollinen päätös tilanteen lopettamiseksi ja rajoitettava maateitse tapahtuvaa henkilöliikennettä maiden välillä.

– Suomeen on saapunut Venäjältä ihmisiä yli 30:stä eri kansalaisuudesta ja tämä itsessään indikoi, että maasta on tullut välietappi matkalla kohti Eurooppaa. Suomen ja Venäjän vastainen raja näyttää olevan tällä hetkellä nopein ja turvapaikanhakijoiden kannalta edullisin reitti Eurooppaan. Tällä hetkellä talvi rajoittaa tulijoiden saapumista, mutta kesä on pian edessä. Tilanne on saatava välittömästi hallintaan, Mikko Kärnä toteaa.

– Mikäli sana Suomen "auki" olevista rajoista leviää, tulee tulijoiden määrä entisestään lisääntymään. Komissio on esittänyt toimenpiteitä asian suhteen, mutta nämä toimenpiteet tulevat jälleen aivan liian myöhään.

Kärnä sanoo toivoneensa, että tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa olisi siirtänyt keskustelun uusille urille mutta "viime viikot eduskunnassa ovat osoittaneet, että tämä toivo oli turha".

– Ääripäät dominoivat edelleen keskustelua kukin omista poteroistaan vailla tolkun häivääkään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.