Verkkouutiset

Jussi Niinistö yhtyy Tuomiojan kritiikkiin – ”virkamiesten pitäisi olla kieli keskellä suuta”

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps.) mielestä katsauksen Nato-lause epäselvensi Suomen virallista linjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) yhtyy ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) kritiikkiin liittyen ulkoministeriön tulevaisuuskatsauksen Nato-kirjaukseen.

Ulkoministeriön eilen julkisuuteen vuotanut tulevaisuuskatsaus sisältää virkamiesarvion, jonka mukaan ”Nato-jäsenyys selkeyttäisi monin tavoin Suomen asemaa.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tuomioja kommentoi eilen tiedotusvälineissä lausetta harkitsemattomaksi. Niinistö on samoilla linjoilla, vaikka huomauttaakin, että kyse on tulkinnasta:

– Politiikassa usein on kuitenkin niin, miltä näyttää eli kun on kyse Suomen virallisesta, ulkopoliittisesta linjasta niin silloin virkamiesten pitäisi olla kieli keskellä suuta, kun tällaisia asioita muotoillaan. Kyllä tässä on omasta mielestäni oltu harkitsemattomia, Niinistö kommentoi asiaa Verkkouutisille puolustusrahoitusta puntaroineen selvitysryhmän raportin julkistamistilaisuuden yhteydessä.

Niinistön mielestä Nato-lause ”epäselvensi Suomen virallista linjaa”.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ja kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) ovat asiasta eri linjalla. Haglundin mielestä kyse ei ole harkitsemattomuudesta ja Kanerva korostaa virkamiesten oikeutta näkemyksiinsä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)