Verkkouutiset

Helsinki arvostelee: Pelkästään Itä-Helsingissä enemmän asukkaita kuin useilla itsehallintoalueilla

Helsingin kaupunginvaltuusto haluaa Uudenmaan maakuntaa pienemmän itsehallintoalueen, johon kuuluisivat pääkaupunkiseutu ja ehkä joitakin lähikuntia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen kaavailema koko Uudenmaan itsehallintoalue ei valtuuston päätöksen mukaan ota huomioon Helsingin metropolialueen erityispiirteitä.

Valtuuston keskustelussa viitattiin siihen, että Uudenmaan itsehallintoalueella olisi 1,6 miljoonaa asukasta. Pelkästään Itä-Helsingissä on enemmän asukkaita kuin useilla pienimmillä itsehallintoalueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valtuusto käsitteli periaatepäätöstä, jonka pohjalta kaupunki antaa sosiaali- ja terveysministeriölle ja valtiovarainministeriölle lausunnon hallituksen itsehallintoalueita ja sote-uudistusta koskevista linjauksista. Kaupunginvaltuusto äänesti periaatepäätöksestä, joka hyväksyttiin äänin 70–11.

Päätöksessä arvostellaan hallituksen esittämää ratkaisua hallinnollisesti epäselväksi. Ratkaisun perustana on 18 itsehallintoaluetta, 15 sote-aluetta ja 12 päivystyksen sairaalayksikköä.

Kaupunki pitää riskinä veroasteen nousua uutta hallintotasoa suunniteltaessa. Helsingin valtuuston päätöksen mukaan uudistus ei saa nostaa kokonaisveroastetta ja kunnille on turvattava riittävä verorahoitus niille jäävien tehtävien hoitamiseen.

Helsinki ei pidä tarkoituksenmukaisena siirtää itsehallintoalueille muita kuntien tehtäviä kuin sosiaali- ja terveyspalvelut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)