Verkkouutiset

SDP:n Tuula Haatainen: Onko neuvoloiden yhtiöittäminen hallituksen linja?

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja perää hallitukselta selkeää linjaa, kuuluvatko neuvolat valinnanvapauden piiriin vai eivät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen haluaa hallitukselta selkeän linjauksen siitä, kuuluvatko neuvolat sote-uudistukseen esitetyn valinnanvapauden piiriin vai eivät. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi torstaina, että valinnanvapauden pitäisi koskea myös neuvoloita.

”Maassamme on maailman paras neuvolajärjestelmä. Se on vanhempien arvostama ja kaikista terveyspalveluista kansalaisten ykköseksi rankkaama palvelu. On täysin järjetöntä uhrata toimiva kokonaisuus yhtiöittämisvimman alttarille”, Haatainen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa neuvola toimii nykyisellään tärkeänä linkkinä varhaiskasvatuksen ja koulun suuntaan.

”Julkisten terveyspalveluiden ja esimerkiksi lastensuojelun kanssa nämä muodostavat kokonaisuuden, joka hajoaisi, jos neuvolat annettaisiin yksityisille yhtiöille kilpailtavaksi”, Haatainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)