Verkkouutiset

SS ja ESS: Maahamme touhutaan jälleen kahta päällekkäistä systeemiä

Julkisella sektorilla touhutaan maahamme jälleen kahta samantyyppistä järjestelmää, joilla on sama päämäärä, kirjoittavat Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat keskiviikkona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Molempien on tarkoitus tuoda sähköiset oppimateriaalit nykyistä paremmin opetuskäyttöön.

Kuntaomisteinen Kuntien Tiera Oy järjesti kilpailutuksen, jonka perusteella sähköisten oppimateriaalien jakelualustaksi valikoitui jo olemassa oleva palvelu. Kilpailutuksen järjestämisessä oli mukana Kuntaliiton omistama KL-Kuntahankinnat Oy, joten edustettuna olivat kaikki Suomen kunnat.

Kuopiolaisen Dikaios Oy:n kehittämä jakelukanava onkin vuodenvaihteen jälkeen tarjolla kaikille kunnille.

Samaan aikaan toisaalla opetusministeriö vie eteenpäin Pilviväylä-nimistä valtakunnallista hanketta osittain julkisin varoin.

Dikaioksen kehittämässä sähköisessä jakelukanavassa käyttäjä voi selata yhdellä kirjautumisella eri kustantajien materiaaleja hakusanojen, oppiaineiden ja vuosiluokkien perusteella. Ministeriön käynnistämässä Pilviväylä-hankkeessa pyritään vastaavaan.

Näiden lisäksi on jo olemassa useissa kouluissa käytössä oleva Jyväskylän yliopiston tekemä Pedanet, jota ministeriö ei kelpuuttanut vaan lähti rakentamaan omaa järjestelmäänsä. Toisaalta koulut ottavat tällä käyttöön muitakin samantyyppisiä järjestelmiä, kuten Google Apps for Education.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)