Verkkouutiset

Euroopan kestävin kaupunki on Espoo

Espoo on tuoreessa vertailussa arvioitu osaamisen, turvallisuuden ja luonnon ansiosta Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espoo on hollantilaisen vertailututkimuksen mukaan Euroopan kestävin kaupunki. Vertailussa oli mukana yli 140 eurooppalaista kaupunkia. Niitä vertailtiin taloudellisilla, sosiokulttuurisilla ja ekologisilla kestävän kehityksen mittareilla.

Espoon vahvuuksiksi tutkimuksessa nousivat osaaminen, turvallisuus ja luonto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Espoon arvoihin on kirjattu vastuullinen edelläkävijyys, jossa on sitouduttu kehittämään Espoota sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi, kertoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoon kaupungin tiedotteessa.

Espoolaisten koulutus- ja tulotaso sekä terveydentila olivat vertailun mukaan eurooppalaista kärkeä. Espoon jo nyt alhaiset kasvihuonepäästöt jatkavat vähenemistään, ja geolämmön käyttöönotto parantaa tilannetta entisestään.

Espoo luokiteltiin myös vihreäksi kaupungiksi Nuuksion erämaan, keskuspuiston, merellisyyden ja runsaan lähiluonnon ansiosta.

Vertailussa menestyivät hyvin pohjoismaiset ja saksalaiset kaupungit. Tukholma oli vertailussa kakkonen, München kolmas ja Kööpenhamina neljäs. Helsinki oli seitsemäntenä ja Tampere kahdeksantena.

Sen sijaan listan loppupäässä oli paljon eteläisen ja kaakkoisen Euroopan kaupunkeja kuten Napoli, Thessaloni ja Constanta.

Eurooppalaisten kaupunkien vertailututkimuksen toteutti Telos-tutkimusinstituutti, joka toimii hollantilaisen Tilburgin yliopiston yhteydessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)