”Nyt voi perustellusti kysyä, onko ay-liike enää uskottava neuvotteluiden sopijapuoli”

Liittojen lipeäminen pois yhteiskuntasopimusrintamasta ihmetyttää tutkija Erkka Railoa.

  • Erkka Railo ihmetteli yhteiskuntasopimuksen tilaa twitterissä.

    ()

”Nyt voi perustellusti kysyä, onko ay-liike enää ylipäänsä uskottava neuvotteluiden sopijapuoli. #yks #ay-liike”, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo kirjoittaa twitterissä.

Palvelualojen ammattiliito PAMin hallitus päätti perjantaina, ettei se ole valmis aloittamaan kilpailukykysopimuksen mukaisia soveltamisneuvotteluja.

Myös Elintarviketyöläisten liitto SEL, Auto- ja kuljetusalan liitto AKT sekä Rakennusliitto ovat ilmoittaneet, etteivät ne lähde mukaan yhteiskuntasopimukseen.

”Näyttää siltä, että ay-liike on itse päättänyt lopettaa laajat sopimukset Suomesta. Uskomaton juttu. #ammunitseänijalkaan #yks”, Railo ihmettelee.

Maanantaina neuvoteltu kilpailukykysopimus tulee voimaan, jos sen edellyttämät muutokset toteutetaan tarpeeksi monen alan työ- tai virkaehtosopimuksissa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.