Verkkouutiset

Eduskunta kokoontuu Kauhajoella talvisodan alkamisen muistoksi

Eduskunta ja Kauhajoen kaupunki järjestävät eduskunnan Kauhajoelle siirtymisen muistotapahtuman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan vierailu Kauhajoella alkaa sunnuntaina 30.11. konsertilla, jonka Yle radioi suorana kello 18 alkaen. Konsertin jälkeen on seppeleenlasku sankarihaudoille.

Maanantaina eduskunta kokoontuu Kauhajoen Eduskuntamuseossa samassa salissa, jossa täysistunnot pidettiin talvisodan aikana. Istuntoa voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Myös eduskunnan talvisodan aikaista toimintaa Kauhajoella esittelevä verkkonäyttely on julkaistu Nuorteneduskunta-verkkopalvelussa.

Marras-joulukuun vaihteessa tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun eduskunta siirtyi talvisodan sytyttyä Kauhajoelle. Eduskunta kokoontui Helsingin pommitusten alettua ensin 30.11. illalla Vallilan työväentalolla. Siellä tehtiin päätös jatkaa istuntoja Helsingin ulkopuolella.

Matkaan lähdettiin yöllä ja ylimääräinen erikoisjuna saapui Kauhajoelle perjantaina 1. joulukuuta 1939 kello 14.30 sakeassa lumipyryssä. Eduskunnan ensimmäinen täysistunto Kauhajoella pidettiin 5.12.1939 ja viimeinen 12.2.1940.

Maanantain ohjelmassa on myös Kauhajoen koulukeskuksessa kello 10 järjestettävä tapahtuma. Tilaisuuteen osallistuu kansanedustajien lisäksi noin tuhat Kauhajoen yläkoulun, lukion ja 2. asteen opiskelijaa sekä sotaveteraaneja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)