Verkkouutiset

”Väärillä säästöillä tuhlataan ihmishenkiä ja maksetaan siitä vielä järjetön hinta”

Ehkäisevään väkivaltatyöhön järjestetään neuvonta- ja tukipalvelu Naisten Linjan mukaan edelleen liian vähän voimavaroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naisten Linjan toiminnanjohtajan Pia Oksasen mukaan kärsimykselle voi antaa hintalappua, mutta väkivallan kuormitusta yhteiskunnalle voi arvioida.

Euroopan tasa-arvoinstituutti EIGE:n tuoreessa raportissa arvioidaan, että lähisuhdeväkivallasta aiheutuu EU-maissa yhteensä yli 122 miljardin euron kustannukset, josta naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan kustannus on yli 109 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaikkiaan sukupuoliperusteisen väkivallan kustannus EU:lle on EIGE:n arvion mukaan lähes 259 miljardia euroa, josta 87 prosenttia eli lähes 226 miljardia euroa oli naisiin kohdistuvan väkivallan kustannusta.

– Tutkimuksen keskeinen viesti on, että säästämällä väärissä paikoissa tuhlataan ihmishenkiä, ja maksetaan siitä vielä järjettömän kova hinta. Rahan pistäminen ehkäisevään työhön on ratkaisu, jota tutkimus suorastaan huutaa. Suomi on EU-maista edelleen lähisuhdeväkivaltatilastojen kärkikolmikossa, Oksanen toteaa tiedotteessaan.

Naisten Linja ei saanut RAY:n ensi vuoden rahoitusehdotuksessa rahoitusta verkkotyöntekijälle. Naisten Linjan mukaan avun tarjoaminen verkossa olisi kuitenkin yhä ajankohtaisempaa, ja avunpyyntöjä tulee yhä useammin.

– Verkossa kirjoittaminen on yksinkertaisesti turvallisempaa. Pääset kertomaan tarinasi kotoa käsin, vaikka puhelimellasi keittiön pöydän äärestä, tai voit vastaanottaa vastauksia ja apua työkoneellesi, kenenkään huomaamatta, kertoo ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen.

Lue myös:

Naisten Linjan verkkosivut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)