Verkkouutiset

Pähkinöiden popsijat saattavat elää pidempään

Pähkinöitä säännöllisesti nauttivat tuoreen saattavat tutkimuksen mukaan elää muita pitemmän elämän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pähkinöiden ja pitkän elämän välinen yhteys selittyy uutispalvelu Duodecimin vähäisemmillä sydän- ja verisuonitautikuolemilla.

Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset tukevat aiempia tutkimuksia, joissa pähkinöiden syöminen on yhdistetty muun muassa pienempään riskiin sairastua sydäntauteihin.

Tutkimukseen osallistui yli 20 000 yhdysvaltalaista keskimäärin 66-vuotiasta mieslääkäriä, joiden ruokavaliosta ja pähkinöiden syömisestä oli kyselty vuosina 1999–2002.

Kun tutkijat selvittivät, kuinka moni miehistä menehtyi seuraavien kymmenen vuoden aikana, he havaitsivat kuolleisuuden vähäisimmäksi miehillä, jotka söivät pähkinöitä säännöllisesti.

Kerran viikossa, 3–4 kertaa viikossa tai vielä useammin pähkinöitä nauttivien riski kuolla seurannan aikana oli noin 15–25 prosenttia pienempi kuin pähkinöitä harvoin tai ei lainkaan syövien riski. Tarkemmassa analyysissa yhteys rajoittui lähinnä sydän- ja verisuonitaudeista johtuviin kuolemiin.

Miesten muu ruokavalio, ikä, elintavat tai monet muut riskitekijät eivät selittäneet yhteyttä. On kuitenkin todennäköistä, että säännöllisesti pähkinöitä syövät elävät myös muuten terveellisesti.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)