Verkkouutiset

Terveyspalveluyritys: Palaminen on aina merkki ihon geenivaurioista

Ihotautien erikoislääkäri Terttu Virrankoski terveyspalveluyritys Diacorista varoittaa liiallisesta auringonpalvonnasta erityisesti pienten lasten vanhempia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Varsinkin korvat, nenä, huulet ja ylävartalo saavat usein liikaa aurinkoa huomaamatta. Myös kalju pitää muistaa suojata aina, ihotautien erikoislääkäri Terttu Virrankoski neuvoo Diacorin tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että melanoomaa ajatellen auringonotto ja siitä aiheutuva toistuva palaminen on haitallisinta ennen kymmenettä ikävuotta. Vaaleaihoinen palaa herkemmin ja runsasluomiselle palaminen on vielä haitallisempaa kuin muille.

Palaminen on Diacorin mukaan aina merkki ihon geenivauriosta. Vauriot kasaantuvat, jos palaminen on toistuvaa. Lisäksi iho altistuu pitkäaikaisessa auringonotossa myös muille kuin melanoomasyöville, vaikka ei palaisikaan.

Ihon palamisreaktioon auttavat Virrankosken mukaan mieto kortisonivoide ja kosteusvoide, kuten myös viileä kääre. Tarvittaessa voi ottaa tavallista tulehduskipulääkettä.

– Mutta jos iho on palanut pahoin, laaja-alaisesti tai peräti rakkuloille, tila saattaa vastata palovammaa. Silloin on ehdottomasti lähdettävä lääkärin puheille, Virrankoski neuvoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)