Verkkouutiset

ESS: Viranomainen vaati kampaamolta ajanvarauksia, ennen kuin itsenäisyyspäivän aukiololupa olisi annettu

Lahtelainen kampaamoliike haki poikkeuslupaa itsenäisyyspäivän aukioloon. Aluehallintoviraston vastaus oli jälleen yksi byrokratian kukkanen, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Beauty Designer’s Room haki syyskuussa poikkeuslupaa itsenäisyyspäivän aukioloon.

– Vapaamuotoinen hakemus tuli AVI:lta bumerangina takaisin. Meillä olisi pitänyt olla ajanvarauksia valmiina, mutta miten niitä voisi olla, kun emme tiedä, saammeko luvan, kertoo parturi-kampaaja Niina Isomäki.

– Silloin AVI:n sivuilla luki, että lupa maksaa 120 euroa. Myöhemmin tuli 200 euron lasku ilman selityksiä. Emmekä saaneet ohjeita yhteisluvasta, ihmettelee kampaajamestari Saara Rissanen.

– Ei voi hakea lupaa ja sitten mainostaa aukioloa, koska se vääristää kilpailulakia. Tätä voisi helpottaa, Rissanen sanoo.

Suomen Mikroyrittäjät ry ajaa kampaajien lakkoa itsenäisyyspäiväksi.

Parturi-kampaamoliikkeillä on vuodessa 15 poikkeuslupapäivää. ESS:n mukaan hieman yli 20 kampaamoa on saanut poikkeusluvan itsenäisyyspäiväksi. Valtaosa niistä on pääkaupunkiseudulla.

Hakemuksia on yhä auki lauantain itsenäisyyspäivän alla. Poikkeusluvan käsittely kestää niitä tänä vuonna käsittelevän Lapin AVI:n mukaan yli kuukauden.

Kampaamot voivat myös hakea alueellisia yhteislupia. Alalla ihmetellään kuitenkin, ettei tästä kerrottu etukäteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)