Verkkouutiset

Anna Kontula syyttää edustajakollegoita häirinnästä: ”kalapuikkoviiksimiesten paluu”

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan häntä on nimitelty uudessa eduskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että ”neljä vuotta persujytkystä, ja täytyy sanoa, että kertaakaan koko viime kaudella en törmännyt kollegojen taholta epäasialliseen tai häiritsevään käytökseen. Nyt on eletty kaksi viikkoa kepujytkystä, ja meno on kuin elokuvasta ’kalapuikkoviiksimiesten paluu’.”

Kontula jatkaa kysymällä ”onko jossain päin Suomea kupla, jossa tuntematonta naispuolista poliitikkoa on tapana nimittää ’herkkulihaksi’?”.

Facebook-keskustelussa Kontulalle huomautetaan, että hän leimaa ”kaikki 18 uutta kepumiesedustajaa”.

Kontula vastaa, että ”eivät kertoneet nimiään”.

”Ei voida sanoa, että tällaiset ovat yksinomaan yksilöasioita, kun selvästi toisissa sosiaalisissa ympyröissä niihin törmääminen on huomattavasti todennäköisempää kuin toisissa. Tässäkin tapauksessa kyse lienee siitä, että miehet ovat kotoisin jostakin sellaisesta kulttuuritaskusta, jossa seksuaaliseen nimittelyyn ei puututa eikä sitä tunnisteta – sen verran hämmentyneiltä vaikuttivat itsekin”, Anna Kontula kirjoittaa.

Kansan Uutisille Kontula sanoo, ettei hän tarkoitakaan keskustan kansanedustajia. Kontula toteaa nähneensä henkilöt istuntosalissa, mutta ei tiedä, mitä puoluetta he edustivat.

”Kalapuikkoviiksimies” viittaa vuoden 2008 kohuun. Termillä kuvailtiin tuolloin häirinnästä syytettyjä, nimettyjä kansanedustajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)