Verkkouutiset

Ampuma-aselaki muuttuu komission deaktivointiasetuksen takia

Sisäministeriössä ryhdytään valmistelemaan tarvittavat muutokset ampuma-aselakiin liittyen Euroopan komission antamaan ampuma-aseiden deaktivointia koskevaan asetukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käytännössä tämä toteutettaisiin lisäämällä ampuma-aselakiin ainakin viittaus komission asetukseen.

Komission niin sanotulla deaktivointiasetuksella halutaan varmistaa, että deaktivoidut ampuma-aseet tehdään pysyvästi ampumakelvottomiksi. Asetuksella annetaan yhteiset suuntaviivat deaktivointistandardeille ja -tekniikoille jäsenvaltioissa. Asetusta sovelletaan jäsenvaltioissa 8. huhtikuuta lähtien.

Deaktivoituna pidetään ampuma-asetta, jonka osat on muutettu niin, että aseella ampuminen on pysyvästi estetty. Ampuma-asetta ei pidetä deaktivoituna, jos se on ilman erityistietoja ja -taitoja muutettavissa ampumakelpoiseksi.

Ampuma-aseen tai sen osan saa tehdä pysyvästi ampumakelvottomaksi tai toimintakelvottomaksi vain ase-elinkeinonharjoittaja, jolla on ampuma-aselaissa säädetty lupa ampuma-aseiden kaupallisessa tarkoituksessa tapahtuvaan valmistamiseen, korjaamiseen ja muuntamiseen.

Kyseisen elinkeinonharjoittajan on annettava aseen pysyvästi ampumakelvottomaksi tai aseen osan toimintakelvottomaksi tekemisestä todistus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)