Verkkouutiset

Suurin osa aikuisopiskelijoista työskentelee opintojen ohessa

Suurin osa aikuisopiskelijoista käy opintojen ohessa töissä kokopäiväisesti. Opinnot rahoitetaan työtuloilla, koska vain harva saa rahallista tukea opintojensa suorittamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tieto käy ilmi Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (Otus) Ammattikorkeakoulujen aikuisopiskelijat -tutkimuksesta. Otus on selvittänyt ammattikorkeakoulujen aikuisopiskelijoiden näkemyksiä ja kokemuksia opiskelusta. Kyseessä on laajin tähän mennessä julkaistu aiheeseen liittyvä tutkimus Suomessa.

Aikuiskoulutuksessa AMK-tutkintoa suorittavat työskentelevät viikoittain keskimäärin enemmän kuin nuorten koulutuksen puolella opiskelevat. Yli 30-tuntista työviikkoa opintojen ohella tekee yli 80 prosenttia aikuisopiskelijoista, kun taas nuorten puolella huomattavasti pienempi joukko – vajaa kolmannes. Yleisintä työskentely on opettajaksi opiskelevien (89 % käy töissä) sekä YAMK-opiskelijoiden (95 %) keskuudessa.

Aikuisopiskelijat suorittavat opintojaan omien tavoitteidensa mukaisesti, vaikka työssäkäynti hidastaakin opintoja. Verrattuna kaikkiin opiskelijoihin keskimäärin, nämä opiskelijat näyttävät löytäneen oman alansa. Lähes jokainen (99 %) aikoo valmistua nykyisestä koulutuksestaan ja enemmistö (87 %) uskoo olevansa oikealla alalla.

Vain neljännes ammattikorkeakoulujen aikuisopiskelijoista kokee, että heillä jää vapaa-ajalle ja levolle riittävästi aikaa.

Vaikka tutkintoa suorittavat ammattikorkeakoulujen aikuisopiskelijat valmistuisivatkin esimerkiksi kolmi-nelikymppisinä, on opiskelussa heille kuitenkin kyse työurien pidentämisestä. He uskovat, että vain jatkuvasti tietoja ja taitoja kehittämällä voi menestyä työelämässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)