Verkkouutiset

Reserviläisliitto aselaista: Olemme hyvillämme, että sisäministeriö on kuunnellut meitä

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja katsoo asedirektiivin yhteydessä harjoitetun lobbauksen tuottaneen tulosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toramolla puhunut Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg muistutti, että Suomessa reserviläisten ampumaharjoitteluun käyttämät reserviläiskiväärit olivat alun perin EU:n asedirektiivissä kieltolistalla. EU-parlamentin keväällä hyväksymässä direktiivissä on kuitenkin mukana ns. maanpuolustuspoikkeama.

Tähän ei Nybergin mukaan olisi päästy ilman kansallista edunvalvontaa.

– Suomessa reserviläiskivääreihin voidaan edelleen myöntää lupia, koska niiden rooli laajan reservimme ampumaharjoittelussa on niin suuri. Direktiivin sisältämä ns. maanpuolustuspoikkeama on tulosta tehokkaasta, kansallisesti edunvalvonnastamme, jonka alullepanijat olivat Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto.

Nybergin mukaan sisä- ja puolustusministeriö tekivät Brysselissä runsaasti töitä Suomen puolustusjärjestelmän tarpeiden huomioimiseksi direktiivissä.

Tavoitteen saavuttamista vaikeutti toiminnanjohtajan mukaan Suomen puolustusjärjestelmän harvinaisuus.

Asedirektiivin edellyttävät muutokset ovat tulossa lähiaikoina eduskunnan käsittelyyn.

Reserviläisjärjestöjen esityksen mukaan lupia tulisi myöntää pitkälti nykyisin perustein ja lakiin tehdä vain pakolliset muutokset.

– Uskon, että meiltä kysytään näkemystä myös ennen lakiesityksen jättämistä eduskunnalle sekä vielä eduskuntakäsittelyn aikana. Olemme hyvillämme siitä, että sisäministeriö on nyt kuunnellut meitä erittäin herkällä korvalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)