Verkkouutiset

Perussuomalaiset huolissaan Uber-takseista

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan perussuomalaiset epäilevät, että Uber-taksien halvemmat hinnat johtuvat veronkierrosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintävaliokunnan perussuomalaiset kansanedustajat Ari Jalonen, Johanna Jurva, Reijo Hongisto, Osmo Kokko ja Reijo Tossavainen ovat tiedotteensa mukaan syvästi huolissaan taksipalvelu Uberin rantautumisesta Suomeen.

Kansanedustajat muistuttavat, kuinka taksipalvelu Uberin toiminta on kokenut maailmalla suurta vastustusta, ja sillä on ollut huomattavia ongelmia sääntelyn kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Uber on tuomassa Suomen markkinoille kaksi erillistä palvelua, ns. Pop-kyydityspalvelun ja Black-palvelun. Pop-kyydityspalvelu tarjoaa asiakkaille nykyistä halvempia taksimatkoja. Black-palvelu tarjoaa tasokkaampia takseja 30 prosenttia korkeammalla hinnalla kuin tavallinen taksi.

Kansanedustajat epäilevät, että halvemmat hinnat johtuvat veronkierrosta ja siten toimimisesta harmaan talouden alueella. Lisäksi black-palvelu ylittänee valtioneuvoston vahvistamat enimmäistaksat.

Kansanedustajien mukaan on myös huomattava, että Pop-kyydityspalvelun matkoja tuottavat ilman taksilupaa toimivat kuljettajat. Taksitoiminta on Suomessa luvanvaraista toimintaa, ja yrityksen toimiessa ilman vaadittavia taksilupia on sen toiminta laitonta.

Kansanedustajat korostavat, että Helsingin Sanomien haastattelussa Uberin Suomen toimitusjohtaja on itsekin todennut toiminnan olevan lainvastaista.

– Huolestuneisuuttamme lisää se, että samassa haastattelussa Uber kertoo neuvotelleensa Suomen viranomaisten kanssa. Ilmeisesti viranomaiset ovat hiljaa hyväksymässä Uberin tulon Suomeen, kansanedustajat toteavat tiedotteessaan.

– Suomessa on toimiva, vastuunsa ja velvoitteensa hoitava taksijärjestelmä, jota valvotaan tarkkaan. Suomalaiset ovat voineet luottaa saavansa turvallista ja laadukasta taksipalvelua, mutta miten käy tulevaisuudessa?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)