Verkkouutiset

Koulutusvalinnassa ammattien työtilanne suomalaisille tärkeämpää kuin ruotsalaisille

Muihin Pohjoismaihin verrattuna suomalaisille on tärkeämpää, että työpaikka löytyy myös opiskeluiden jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Studentum.fi-koulutussivuston teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset ottavat muita pohjoismaita enemmän huomioon ammattien työtilanteen opiskelupaikkaa valittaessa.

Verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, suomalaisille on tärkeämpää, että työpaikka löytyy myös opiskeluiden jälkeen. Norjassa ja Tanskassa työllistymismahdollisuudet vaikuttavat koulutusvalintaan vieläkin vähemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Muihin pohjoismaihin verrattuna suomalaiset ovat myös selvästi tyytymättömämpiä siihen, että koulutustarjonta ei vastaa alojen työtilannetta.

Vähintään lukion tai ammattikoulun suorittaneista suomalaisista vastaajista noin neljä viidestä arvioi, että oppilaitokset kouluttavat liian paljon opiskelijoita aloille, joilla työllisyystilanne on huono. Vastaavasti opiskelijoita koulutetaan liian vähän ammatteihin, joissa on työvoimapula.

Tutkimus koulutukseen hakeutumisesta toteutettiin keväällä 2015. Tutkimukseen vastasi yhteensä 5841 lukion tai ammattikoulun jälkeistä koulutusta etsivää nuorta ja aikuista Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Pohjoismaiden vertailussa suomalaiset pitävät merkittävästi tärkeämpänä, että oppilaitoksilla on hyvät yhteydet työelämään.

Erityisesti työharjoittelu nähdään tärkeänä osana koulutusta, jolloin töihin siirtymistä pidetään helpompana valmistumisen jälkeen. Hyvien työelämäyhteyksien avulla on myös helpompi ymmärtää koulutuksen rooli työelämän kannalta. Lisäksi suhteiden ansiosta on mahdollista luoda kontakteja potentiaalisiin työnantajiin jo opiskeluaikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)