Verkkouutiset

AL: Myös mopoauto voisi toimia taksina hallituksen esityksessä

Muutaman vuoden päästä taksina voi toimia melkein mikä tahansa ajoneuvo, jos hallituksen esitys liikennekaaresta menee läpi eduskunnassa, kertoo Aamulehti Lännen Median jutussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen lakiluonnoksen mukaan taksiliikennettä saa harjoittaa jatkossa henkilöauton lisäksi myös paketti- ja kuorma-autolla, kolmipyörällä ja kevyellä tai raskaalla nelipyörällä eli vaikkapa mopoautolla tai mönkijällä.

– Mitään erityisiä ehtoja ei ole olemassa, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos Maija Ahokas Aamulehdelle.

Taksissa ei ole pakko olla taksamittaria. Myöskään katolle sijoitettu taksivalo ei ole välttämättä pakollinen.

– Taksilla on velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle hinta etukäteen, mutta se voidaan ilmaista monella tavalla riippuen siitä, miten tilaus tapahtuu. Valoa saavat käyttää vain ne, joilla on ammattimainen taksilupa.

Taksinkuljettajalta ei myöskään vaadita jatkossa koulutusta, eikä heidän pätevyyttään mitata kokein. Kuljettajien perehdytys jää yritykselle.

Jatkossa taksinkuljettajaksi pääsee käytännössä aina, jos B-ajokortti, lääkärintodistus ja rikosrekisteriote ovat kunnossa.

Taksinkuljettajan ajoluvan lisäksi taksitoimintaan tarvitaan toimijakohtainen taksiliikennelupa, jonka ehtoina ovat oikeustoimikelpoisuus, täysi-ikäisyys, hyvämaineisuus ja pysyvä toimipaikka Suomessa.

– Jos kriteerit täyttyvät, niin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi myöntää luvan, Ahokas toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)