Verkkouutiset

HS: Kelan pääjohtaja ehdottaa vuokrasäännöstelyä valtion tukemiin asuntoihin

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen on Helsingin Sanomien mukaan huolissaan siitä, että Kelan asumistukimenot ovat viime vuosina kasvaneet parinkymmenen prosentin vuosivauhtia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen ehdottaa Helsingin Sanomissa, että valtion tukemissa vuokra-asunnoissa otettaisiin käyttöön asteittainen vuokrasääntely.

Lehti kertoo, että vuokrataloyhtiöt eivät Aaltosen mielestä myöskään saisi kerätä vuokrissa korjausrahaa. Vuokrat ohjattaisiin pelkästään juokseviin menoihin, ja korjauksiin varauduttaisiin joko erillisellä rahastolla tai valtion budjetin kautta.

Aaltosen mukaan asumistuen leikkaaminen ei ole ratkaisu. Jos asumistuen kaltaisiin ensisijaisiin etuuksiin tehdään viilauksia, tuen saajat eivät poistu Kelan luukulta vaan hakevat viime­sijaista tukea eli toimeentulo­tukea.

– Meillä on tässä kasvojenpesun paikka. Jos vuokra-asuntojen rakentamiseen saa valtion tukea, pitäisikö valtion pystyä vaikuttamaan myös siihen, että vuokriin tulisi sääntelyä, Aaltonen kysyy HS:n haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)