Verkkouutiset

Pakolaisten kohtalosta esitetään kansanäänestystä – ”suomalaiset päättävät, paljonko otetaan”

Arto Luukkasen mukaan turvapaikkakriisi merkitsee suurta muutosta maamme poliittiseen ja taloudelliseen asemaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden kohtalosta ja lukumäärästä pitäisi järjestää kansanäänestys, kirjoittaa Helsingin Yliopiston Renvall-instituutin dosentti ja perussuomalaisten entinen eduskuntaehdokas Arto Luukkanen Uuden Suomen blogissaan.

Luukkasen mukaan kansanäänestysten syvimpänä tarkoituksena on pyytää äänestäjiltä valtakirja dramaattisiin ja pitkäkestoisiin poliittisiin muutoksiin.

– Sellaisiin päätöksiin, jotka kestävät pitkään ja jossa voidaan olettaa, että tehtyjen päätösten seuraukset heijastuisivat syntymättömiin sukupolviin saakka.

Luukkasen mielestä turvapaikkakriisi merkitsee suurta muutosta maamme poliittiseen ja taloudelliseen asemaan.

– Kyse ei ole kesäkissoista. Vastuu tulijoista otetaan vuosikymmeniksi. Maamme muuttuu. Se merkitsee sitä, että näin iso asia pitäisi tuoda kansalaisten eteen.

Luukkanen katsoo, että kansanäänestys on jykevä tapa päättää asioista.

– Kansanäänestys olisi helppo organisoida. Päättäjät antaisivat kansalle mahdollisuuden päättää yksinkertaisessa kansaäänestyksessä siitä, mitä pakolaiskriisille tehdään ja paljonko turvapaikan hakijoita maahamme otetaan. Kyse olisi demokratiasta – siitä, että kansalaiset saisivat päättää yksinkertaisella raksi ruutuun -menetelmällä, paljonko maamme talous voisi kestää tulijoita.

– Kukaan ei voi väittää, ettei tämä olisi suomalaisen kansanvallan ja demokratian hengen mukainen ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)