Ammattiliittoihin sitoutumaton YTK tunnetaan myös nimellä Loimaan kassa.

YTK-kassassa työttömyys lisääntymässä

Viime vuonna YTK:n jäsenistön työttömyys kävi alempana kuin kertaakaan kymmenen vuoden aikana.

Syksyn aikana oli kuitenkin merkkejä siitä, että työttömyys on lisääntymässä. Joulukuussa YTK:lle tuli melkein 18 prosenttia enemmän hakemuksia kuin edellisenä vuonna. Työntekijöitä on nyt jäänyt aiempaa enemmän työttömiksi.

Joulukuussa 2019 YTK:n jäsenistölle maksettiin yhteensä noin 42,6 miljoonaa euroa työttömyysetuuksia. Se on noin 5,2 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Koko viime vuoden aikana YTK maksoi etuuksia jäsenilleen yli puoli miljardia euroa. Se on melkein 20 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2018.

YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäen mukaan etuusmenot jakautuivat viime vuonna normaalin kausivaihtelun mukaisesti.

– Vuosi mentiin mukavasti edellisvuoden tason alapuolella, vaikka YTK:n jäsenmäärä on taas kasvanut. Hyvä trendi taittui syksyn mittaan, kun hakemusmäärät kääntyivät nousuun. YTK:n jäsenmäärän kasvun huomioiden saimme joulukuussa yli 12 prosenttia enemmän hakemuksia kuin viime vuonna samaan aikaan. Erityisesti ensimmäisten ansiopäivärahahakemusten määrä oli jyrkässä kasvussa. Se kertoo siitä, että työntekijöitä on nyt jäänyt aiempaa enemmän työttömiksi, kertoo Sanna Alamäki.

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli joulukuun lopussa 7,1 prosenttia, mikä oli 0,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Edelliseen kuuhun verrattuna työttömyysaste nousi 0,4 prosenttiyksikköä.

YTK:lla on jäseniä yli 440 000. Määrä vastaa 20 prosenttia suomalaisista palkansaajista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt