X
SULJE MAINOS
Kolmipäiväinen koulutus järjestetään osana antirasismin teemavuotta. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yliopiston henkilöstölle koulutus antirasismiin

Helsingin yliopiston mukaan ymmärrys rasismista on puutteellista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Helsingin yliopisto kertoo valmistelleensa henkilöstölle räätälöidyn kolmipäiväisen antirasismikoulutuksen, joka toteutetaan osana antirasismin teemavuotta.

– Koulutuksen tarkoitus on, että henkilöstö pystyy paremmin tunnistamaan ja toimimaan vastaavissa tilanteissa, yliopisto kertoo Twitterissä.

Taustalla on maantieteen opiskelijoiden fuksitapahtumasta lähtenyt Afrikan tähti -kohu. Opiskelijat olivat pukeutuneet teeman mukaisesti muun muassa rosvoiksi ja erivärisiksi pelinappuloiksi. Aihe nousi julkisuuteen vaihto-oppilaan arvosteltua tapahtumaa Instagramissa.

Helsingin yliopiston mukaan opiskelijat ovat joutuneet viime päivinä kohtuuttoman somekohun keskelle. Heille järjestetään opintopsykologien kanssa kriisi- ja keskusteluapua. Myös tuutorikoulutukseen lisätään jatkossa osio antirasismista.

– Pyydämme kohtelemaan kaikkia osapuolia kunnioittavasti, niin tapahtuman järjestäjiä ja ongelman esille nostajia kuin osallistujiakin. Haluamme tukea kaikkia osapuolia.

Yliopiston mukaan ymmärrys rasismista on suomalaisessa yhteiskunnassa ja yliopistolla vielä puutteellista.

– Emme aina ymmärrä, miltä yhteiskunnan käytännöt ja rakenteet tuntuvat niistä ihmisistä, jotka joutuvat jatkuvasti elämässään kokemaan rasismia, Helsingin yliopisto kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt