Vaasan sairaanhoitopiirin alueella COVID-19-tapausten määrä on lähtenyt merkittävään kasvuun. LEHTIKUVA / JOHANNES TERVO

Yli kymmenen hengen kokoontumiset kieltoon Pohjanmaalla

Vaasan sairaanhoitopiiriä koskeva määräys on voimassa ajalla 12.10.–31.10.2020.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kielletään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 12.10.–31.10.2020, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.

Aluehallintovirasto antoi kiellon tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella COVID-19-tapausten määrä on lähtenyt merkittävään kasvuun viikolla 40. Alueen on todettu olevan hybridistrategian toimintasuunnitelman kriteeristöllä taudin leviämisvaiheessa.

8.10.2020 Vaasan sairaanhoitopiiriltä saadun tiedon mukaan uusien COVID-19-tapausten ilmaantuvuus kahden viikon aikana oli 166 tapausta 100 000 asukasta kohden sairaanhoitopiirissä ja 356 tapausta 100 000 asukasta kohden Vaasan kaupungissa.

Viikolla 41 tartuntoja on alkanut esiintyä Vaasan kaupungin lisäksi myös sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa. Sairaanhoitopiiriltä saatujen tietojen mukaan myös kuntien alueella havaituilla tartunnoilla on yhteyksiä Vaasan kaupungissa järjestettyihin tapahtumiin.

Tartuntoja on havaittu henkilöillä, jotka opiskelevat Vaasassa, mutta asuvat tai työskentelevät sairaanhoitopiirin alueen muissa
kunnissa. Ihmiset liikkuvat jokapäiväisen elämänsä puitteissa alueen sisällä. Lisäksi esimerkiksi urheilutapahtumia järjestetään useiden paikkakuntien alueella, ja niihin saavutaan usein myös muilta paikkakunnilta.

Paikkakunnat, joita määräys koskee, ovat: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri.

Aluehallintoviraston mukaan määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudestaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt