Katua desinfioidaan Teheranissa. LEHTIKUVA/AFP

Yli 700 metanolia lääkkeeksi juonutta kuoli Iranissa

Alkoholimyrkytykset ovat lisääntyneet Iranissa rajusti viimeisen vuoden aikana.

Yli 700 ihmistä on kuollut Iranissa juotuaan myrkyllistä metanolia, kertoo uutissivusto aljazeera.

Uhrien kerrotaan luulleen sen voivan parantaa koronavirukseen sairastuneen. Iranissa on levinnyt tieto, jonka mukaan alkoholi auttaa välttämään koronavirustartunnan.

Kansallisen kuolinsyyntutkijan mukaan 728 iranilaista kuoli alkoholimyrkytykseen 20.2-7.4 välisenä aikana. Viime vuonna alkoholimyrkytykseen kuoli ainoastaan 66 ihmistä.

Alkoholimyrkytykset ovat lisääntyneet Iranissa kymmenkertaisesti viimeisen vuoden aikana, selviää huhtikuussa julkaistusta hallituksen raportista.

Iranin terveysministeriön mukaan 5 011 ihmistä on saanut metanolimyrkytyksen. Lisäksi 90 ihmistä on menettänyt näkönsä tai kärsii silmävaurioista.

Myrkyllinen viina tappaa säännöllisesti ihmisiä maassa, koska alkoholia halajavat turvautuvat korviketuotteisiin.

Iranissa on yli 92 500 vahvistettua koronatapausta. Koronaan on kuollut 5 877 ihmistä, selviää Johns Hopkins -yliopiston tilastoista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti viime torstaina lehdistötapaamisessa Valkoisessa talossa desinfiointiaineen ruiskuttamista koronapotilaiden kehoon.

Trumpin lausunto sai monet lääketieteen asiantuntijat, tuotteiden valmistajat ja valtion virastot muistuttamaan, että desinfiointiainetta ei pidä missään tapauksessa injektoida ihmiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt