USA:n viranomainen varoittaa koronaviruksen helposta leviämisestä. cdc.gov

Superlevittäjä tartutti 52 muuta lauluharjoituksissa

Amerikkalaistutkimus varoittaa koronaviruksen helposta leviämisestä.

Yhdysvaltojen tartuntatautivirasto CDC:n julkaisemassa tutkimusraportissa varoitetaan koronaviruksen niin kutsutuista superlevittäjätapauksista.

Raportissa keskitytään maaliskuussa mediahuomiota saaneeseen tapaukseen, jossa kirkkokuoron lauluharjoitusten Washingtonin Skagitissa kerrottiin poikineen kymmeniä koronatartuntoja. Verkkouutiset kertoi tapauksesta tuolloin tässä.

CDC:n raportin mukaan kyse oli yhdestä indeksipotilaasta. Tämä niin sanottu superlevittäjä osallistui harjoituksiin ja tartutti vahvistetusti 32 muuta kuorolaista. Todennäköisiä tapauksia on vielä 20 lisää. Tartunnan saaneista kolme joutui sairaalahoitoon ja heistä kaksi menehtyi.

Tapauksen todetaan osoittavan, että superlevittäjätapauksia voi sattua tietyissä erityisolosuhteissa, kuten lauluharjoituksissa.

– On suositeltavaa välttää kasvokkaista kontaktia toisiin, olla kerääntymättä ryhmiin, välttää julkisia paikkoja, noudattaa ainakin 1,8 metrin sosiaalista etäisyyttä tartuntojen vähentämiseksi ja pitää kasvosuojusta julkisilla paikoilla, joilla muita eristystoimia on vaikea noudattaa, CDC:n raportissa sanotaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt