X
SULJE MAINOS

Virolaiset työnantajat etsivät Suomesta IT-alan osaajia – tarjolla jopa löytöpalkkio

Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiön perustama Work in Estonia -hanke jalkautuu virolaisten työnantajien kanssa tällä viikolla rekrytointitapahtumiin Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun.

Tapahtumat järjestetään yhdessä Suomen TE-palveluiden kanssa ja niiden tarkoituksena on löytää osaajia Viron IT-alan tarpeisiin.

Work in Estonia -verkkopalvelussa on aloitettu myös Talenthunt -löytöpalkkio-ohjelma, jossa aluksi neljä yritystä tarjoavat asiantuntija- ja päällikkötason onnistuneiden rekrytointien suosittelijalle tai rekrytoitavalle itselleen rahallisen löytöpalkkion.

Work in Estonia -palvelun tavoitteena on herättää huomiota sillä, että Viro tarjoaa työpaikkoja osaaville omien alojensa ammattilaisille myös rajojensa ulkopuolelta. Verkkopalvelussa esitellään erityisesti IT-alalle sijoittuvia ura- ja työmahdollisuuksia, joista suomalaisille työnhakijoille tarjoutuu nyt mahdollisuus kuulla lisää Turussa, Tampereella ja Helsingissä järjestettävissä rekrytointitapahtumissa.

– Virossa jo asuvat ja työskentelevät suomalaiset suosittelevat lähes varauksetta sinne muuttoa myös muille. Uskomme konkreettisen, tuhannen euron suuruisen löytöpalkkio-kannusteen auttavan sanan levittämisessä entisestään ja että löydämme Suomesta näihin neljään ensimmäiseen Talenthunt-kampanjassa mukana olevaan työpaikkaan nopeasti oikeanlaiset osaajat, sanoo Work in Estonia -hankkeen projektijohtaja Karin Patune.

TE-keskuksen mukaan Suomessa on työttömänä noin 12 000 IT-alan ammattilaista ja Virossa on jatkuvasti tarjolla satoja saman alan työpaikkoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt