Li Andersson, Maria Ohisalo, Sanna Marin ja Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Vihreille kaikkien aikojen paras hallitusohjelma”

Maria Ohisalo toteaa hallituksen rakentavan maailman ensimmäistä hiilineutraalia hyvinvointivaltiota.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että hallituspuolueiden viisikko on saatu koottua pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla.

Antti Rinteen (sd.) johdolla neuvotellun ohjelman toimeenpano pääsee jatkumaan pääministeri Marinin johdolla. Jo kesäkuussa arvioimme, että tämä hallitusohjelma on vihreiden näkökulmasta kaikkien aikojen paras, ja se on sitä edelleen. Torjumme ilmastonmuutosta, torjumme köyhyyttä ja eriarvoisuutta, panostamme koulutukseen kaikilla asteilla. Näiden asioiden puolesta suomalaiset antoivat äänensä viime kevään eduskuntavaaleissa, Maria Ohisalo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hän kuvaili hallituspuolueiden välistä tunnelmaa hyväksi ja painotti, että kaikki puolueet ovat sitoutuneet yhteistyöhön.

– Uuden vuosikymmenen äärellä on kyettävä ottamaan isoja askeleita rakentaaksemme hiilineutraalin hyvinvointivaltion – ensimmäisen sellaisen maailmassa. Suuri visiomme on rakentaa maailman ensimmäinen hyvinvointivaltio, joka todella ottaa huomioon ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunnan yhtä aikaa, Ohisalo jatkoi.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni kehui hallitusohjelmaa erittäin hyväksi.

– Punamultakoalitioilla on tehty perinteisesti erittäin merkittäviä asioita suomalaisessa historiassa ja hyvinvointiyhteiskunnan viemisessä seuraavalle vuosikymmenelle. Mikä voisi olla parempi aloitus uudelle vuosikymmenelle kuin seuraavan sukupolven punamulta, Kulmuni sanoi.

Hän ei vastannut suoraan kysymykseen siitä, mikä on keskustan linja al-Holin leiriä koskevassa kiistassa. Ulkoasiainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) painotti Verkkouutisille, ettei ISIS-leiriläisiä pidä tuoda Suomeen, ”koska he ovat riski meidän turvallisuudelle”.

Savola kehotti ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) välittämään kaikki aihetta koskevat tiedot ulkoasiainvaliokunnalle.

Kulmunin mukaan asian kommentointi on Haaviston vastuulla. Ulkoministeri ei osallistunut tiedotustilaisuuteen.

– Minulla ei ole aivan kaikkea tarkkaa tietoa tuoreimmista käänteistä. Mutta kuten edustaja Savola on sanonut, niin poliittista päätöstä valtioneuvosto ei ole asiasta tehnyt istunnoissaan, Katri Kulmuni sanoi.

– Se, että aktiivisesti [ihmisiä] haettaisiin, niin sellaista päätöstä ei ole olemassa, Kulmuni täsmensi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt