X
SULJE MAINOS
Atte Harjanne. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vihreiden sivuuttama Atte Harjanne: Tällä kertaa ei jäänyt salkkua

Kansanedustaja kuvailee puolueen ministerivalintoja erinomaisiksi.

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne kertoo olevansa ”erittäin tyytyväinen” puolueen maanantai-iltana tekemiin päätöksiin ministerivalinnoista.

Puoluevaltuuskunta nosti ympäristö- ja ilmastoministeriksi kansanedustaja Emma Karin. Tehtävässä nykyisin toimiva Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi Maria Ohisalon äitiysvapaan ajaksi. Puheenjohtajan sijaisena toimii kansanedustaja Iiris Suomela.

Varapuheenjohtajan vaalissa eniten ääniä saanut kansanedustaja Atte Harjanne jäi ilman ministerisalkkua. Mikkonen valittiin yksimielisesti sisäministeriksi. Ympäristö- ja ilmastoministerin tehtävään Atte Harjanne sai vain yhden äänen.

Kansanedustaja kirjoitti kokouksen jälkeen Twitterissä, että ”tällä kertaa ei jäänyt kokouksesta salkkua matkaan”.

– Lähtökohtaisesti olen ollut tarjolla sisäministeriä sijaistamaan. Minua esitettiin kokouksessa myös YM:ksi [ympäristöministeriksi], ja totesin että olen toki kokouksen niin halutessa käytettävissä, mutta itse uskon että siihen tarvitaan juuri nyt enemmän kokemusta. En äänestänyt itseäni, Atte Harjanne toteaa.

Hänen mukaansa taustalla olivat myös alueelliset painotukset.

– Sisäministerivalinnassa tilanne oli se, että valintani olisi johtanut siihen, että koko ministerikaartimme olisi Helsingistä – jättäydyin pois, sillä en pidä sellaista asetelmaa kestävänä.

Atte Harjanne painottaa olevansa kaikesta huolimatta tyytyväinen valintoihin.

– Uusi ministeritiimimme on kerrassaan erinomainen. Oma työ jatkuu osana joukkuetta varapuheenjohtajana, ja se on oikein hyvä ja tärkeä pelipaikka, Harjanne sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt