Venezuelassa 14 vuotta sosialismia, nyt loppui wc-paperi

Venezuelan hallitus tuo maahan 50 miljoonaa ylimääräistä rullaa wc-paperia ihmisten rauhoittamiseksi.

Etelä-Amerikan Venezuela kärsii elintarvikepulasta, rikollisuudesta ja talouden vaikeuksista.

Maan uusi johtaja Nicolas Maduro astui äsken valtaan 14 vuotta sen jälkeen, kun Hugo Chavez julisti maassa alkaneen bolivaarisen vallankumouksen ja 21. vuosisadan sosialismin.

Nicolas Maduron mukaan maidon, kahvin ja voin katoaminen kaupoista on oppositiosta aiheutuva ”musta juoni”. Hänen määräyksestään Venezuela tuo maahan wc-paperia kattamaan siitä vallitsevaa massiivista pulaa.

Guardian-lehden mukaan venezuelalaiset ovat viikkojen ajan turhaan etsineet wc-paperia kauppojen tyhjiltä hyllyiltä. Myös BBC kertoo, miten elintarvikepula jakaa maata.

Venezuelan kauppaministeri Alejandro Fleming on todennut, että wc-paperipulan takana on hallitusta vahingoittamaan pyrkivä mediakampanja. Paperin tuonnilla näytetään hänen mukaansa oppositioryhmille, että ”he eivät kykene murtamaan meitä”.

– Vallankumous tuo maahan 50 miljoonaa rullaa vastaavan määrän wc-paperia. Kyllästämme sillä markkinan niin, että ihmisemme rauhoittuvat, Fleming totesi AVN-uutistoimistolle.

Flemingin mukaan maassa tarvitaan kuukausittain 125 miljoonaa rullaa wc-paperia, mutta tällä hetkellä kysyntää näyttää olevan niin paljon, että tarvitaan ylimääräiset 40 miljoonaa rullaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt