Vectron eli Sr3 -sähköveturi. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Vectron-veturi aloitti – huippunopeus 200 km/h

VR:n uusin sähköveturi Vectron on aloittanut matkustajaliikenteessä.

Sr3-sähköveturin voi nähdä jatkossa vetämässä myös pääradalla Helsinki−Oulu-välin matkustajajunia.

Vectron on VR Groupin tehokkain veturi. Sen huippunopeus on 200 km/h. Energiapihi työjuhta on ollut jo kesän alusta lähtien tavaraliikenteen käytössä ja kahdella dieselmoottorilla varustettu sähköveturi on toiminut tavaraliikenteessä hyvin.

VR on tilannut 80 Vectron-sähköveturia Siemensiltä. Kymmenen ensimmäistä on saapunut Suomeen tänä vuonna. Kaikki veturit toimitetaan vuoteen 2026 mennessä.

Vectron eli Sr3-sähköveturi mahdollistaa tehokkaan junaliikenteen Suomen haastavissa olosuhteissa. Se on suunniteltu myös Suomen talviolosuhteille, sillä veturi kestää 40 asteen pakkasen, keulan rakennetta on vahvistettu ja ilmanottoaukot on siirretty katolle. Laajalla testiohjelmalla on varmistettu sähköveturin toimivuus pohjoisen vaativissa olosuhteissa.

− Vuonna 2017 Vectronin Suomeen räätälöityjä ominaisuuksia on testattu käytännössä. Kaikki on sujunut suunnitellusti, eikä yllätyksiä ole tullut, divisioonan johtaja Juha Lehtonen Siemensistä sanoo.

VR Group on hankkinut parin vuosikymmenen aikana uutta kalustoa noin miljardilla eurolla. Vectronin osuus tästä on yli 300 miljoonaa euroa. Kyseessä on yksi viime vuosien suurimmista veturikaupoista Euroopassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt