Ihmisiä kauppakeskus Redissä Helsingissä syyskuussa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Vähittäiskaupan myynti kasvoi yhden prosentin

Ilman hintamuutosten vaikutusta vähittäiskaupan myynnin määrä laski syyskuussa 0,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti kasvoi syyskuussa yhden prosentin vuodentakaisesta. Vähittäiskaupan toimialoista myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa 0,1 prosenttia ja tavaratalokaupassa 2,1 prosenttia.

Tukkukaupan myynti sen sijaan laski samaan aikaan 1,2 prosenttia ja autokaupan myynti puolestaan 9,5 prosenttia. Autokaupan kehitykseen vaikutti osaltaan syyskuun alussa käyttöön otettu uusi päästöjen WLTP-mittaustapa. Yhteenlaskettuna koko kaupan myynti laski 1,7 prosenttia vuoden 2017 syyskuuhun verrattuna.

Ilman hintamuutosten vaikutusta vähittäiskaupan myynnin määrä oli syyskuussa 0,8 prosenttia vuodentakaista pienempi. Tukkukaupassa myynnin määrä väheni 6,7 prosenttia ja autokaupassa puolestaan 8,6 prosenttia vuodentakaisesta. Koko kaupan myynnin määrä laski syyskuussa yhteensä 5,2 prosenttia vuodetakaisesta.

Vähittäiskaupan myynti kasvoi tammi-syyskuussa 2,9 prosenttia ja tukkukaupan myynti 4,7 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Autokaupassa myynti kasvoi samaan aikaan 4,1 prosenttia. Koko kaupan myynti kasvoi 4,1 prosenttia.

Kaupan myynnin ja myynnin määrän muutokset ovat kausitasoittamattomina ja kauppapäiväkorjaamattomina, jolloin esimerkiksi pyhäpäivien vaikutusta ei ole huomioitu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt