Verkkouutiset

Voitonpäivä lässähti Venäjällä: Paraati peruttiin USA:n yhden sotalaivan vuoksi

Lentokoneet ja sotalaivat jäivät uupumaan Venäjän voitonpäivän juhlallisuuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä juhlittiin tiistaina voitonpäivää. Toisen maailmansodan päättymisen juhlan kenties tärkeimmät seremoniat ovat massiivinen sotilasparaati Moskovassa ja laivaston paraati Pietarissa.

Tänä vuonna sekä laivaston esiintyminen että Moskovan paraatiin olennaisena osana kuuluva yli 70 lentokoneen näytös jouduttiin perumaan.

Daily Beastin mukaan laivastoparaatia ei voitu pitää, koska laivat joutuivat tositoimiin. Ne pantiin valmiuteen ja lähetettiin Itämerelle siellä seilaavan amerikkalaisen ohjushävittäjän USS Carneyn vuoksi.

Venäläismediassa on muistutettu USS Carneyn aseistukseen kuuluvista Tomahawk-risteilyohjuksista ja siitä, että samoja aseita käytettiin Syyrian ohjusiskussa.

Lentokoneiden osallistumisen perumisen syy on tavanomaisempi. Moskovan säätä pidettiin liian kehnona. Valtavaan lentonäytökseen oli määrä osallistua muun muassa Syyrian sotilasoperaation lentäjiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)