Verkkouutiset

Donald Trump kehui Putinin toimia Ukrainassa älykkäiksi: ”Otetaan haltuun askel askeleelta”

Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump ylisti Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimia Ukrainassa vuonna 2014.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kommentit Venäjän Krimin valloituksen suhteen ovat viime päivinä olleet monitulkintaisia.

Trump totesi aiemmin olevansa valmis harkitsemaan Venäjän Ukrainalta valloittaman Krimin niemimaan tunnustamista osaksi Venäjää.

Myöhemmin Trump totesi ABC Newsin haastattelussa, että Putin ei lähettäisi joukkojaan Ukrainaan, jos Trump olisi presidenttinä. Kun haastattelija muistutti, että joukot ovat jo Ukrainassa, Trump myönsi tämän, mutta syytti siitä nykyistä presidenttiä Barack Obamaa.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Donald Trump ylisti Putinin toimia Ukrainassa tuoreeltaan jo vuonna 2014 Fox Newsin haastattelussa.

Fox Newsin toimittaja Eric Bolling kysyy haastattelussa Trumpilta, mitä mieltä tämä on Vladimir Putinista.

Trump kehuu ensin tapaa, jolla Putin on ottanut haltuunsa presidentin tehtävät.

– Ja kun katsoo, miten hän on tehnyt sen: se on hyvin älykästä. Maassa on mellakoita, ja ne kohtelevat venäläisiä huonosti: ”okei, niin me menemme ottamaan sen haltuun”.

– Hän menee askel askeleelta. Siitä täytyy antaa hänelle tunnustusta, Trump kommentoi Putinin toimia Ukrainassa.

Venäjä otti Krimin niemimaan Ukrainalta haltuun 18. maaliskuuta aloitettuaan Krimin valtauksen tunnuksettomien sotilaiden avulla jo helmikuussa sen jälkeen, kun Ukrainan parlamentti syrjäytti maan Venäjä-mielisen presidentin Viktor Janukovitshin. Venäjän tukemien separatistien sotilaallinen toiminta alkoi Venäjän avustamana Donetskin ja Luhanskin alueilla itäisessä Ukrainassa maaliskuussa 2014.

Fox Newsin haastattelu tehtiin 12. huhtikuuta 2014. Presidenttiehdokkuudestaan Trump ilmoitti vasta kesäkuussa 2015.

Haastattelussa Trump kehui Putinia myös erittäin mukavaksi tultuaan juuri Moskovasta Miss Universum -kisoista, jotka Trump omisti tuolloin. Myöhemmin on käynyt ilmi, että Trump ei kuitenkaan ikinä ole tavannut Putinia.

Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort toimi aiemmin Viktor Janukovitshin neuvonantajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)