Verkkouutiset

USA aloitti jättisotaharjoitukset Mustallamerellä: Venäjän laivasto hälytetty taisteluvalmiuteen

Yhdysvaltojen Mustanmeren Sea Breeze -harjoitukset ovat selvä viesti Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat on aloittanut tällä viikolla vuosittaiset monikansalliset Sea Breeze -harjoitukset Mustanmeren alueella.

Tällä kertaa harjoituksiin osallistuu poikkeuksellisen vahva amerikkalainen taisteluosasto. Siihen kuuluu muun muassa Arleigh Burke -luokan ohjushävittäjä USS Carney ja Ticonderoga-luokan ohjusristeilijä USS Hue City sekä laivaston maineikkaita SEAL-erikoisjoukkoja. Lisäksi alueella operoi amerikkalainen P8A Poseidon-merivalvontakone.

War Zone luonnehtii kahden amerikkalaisen sotalaivan samanaikaista lähettämistä Mustallemerelle merkittäväksi tulivoiman lisäykseksi aiempiin Sea Breeze -harjoituksiin verrattuna ja selväksi viestiksi Venäjälle. Tavallisesti harjoituksiin on osallistunut yksi Arleigh Burke -luokan ohjusristeilijä.

Heinäkuun 22. päivään asti kestäviin harjoituksiin osallistuu joukkoja 16 valtiosta. Mukana ovat Yhdysvaltojen lisäksi muun muassa Iso-Britannia, Ranska ja Ruotsi. Harjoituksiin osallistuvat myös kaikki Mustanmeren rannikkovaltiot Venäjää lukuun ottamatta.

Venäjä on reagoinut harjoituksiin hälyttämällä Mustanmeren laivastonsa taisteluvalmiuteen. Venäläisalukset ovat aloittaneet omat ”valmiusharjoitukset” Krimillä.

”Harjoitukset testaavat rannikkoyksiköiden kykyä toimia pysyvillä sijoituspaikoillaan korkean valmiustilan olosuhteissa samalla kun sotalaivat on lähetetty meriharjoitusalueilleen”, Venäjän laivaston tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)