X
SULJE MAINOS
Koronapotilasta hoidetaan teho-osastolla Lyonissa. / LEHTIKUVA / AFP Jeff Pachoud

Tuhansia rokotteesta kieltäytyneitä lomautettu Ranskassa

Presidentti Emmanuel Macron on vaatinut sairaaloiden henkilökuntaa ja esimerkiksi palomiehiä suojaamaan itsensä virukselta.

Ranskan terveysministeri Olivier Véranin mukaan 3 000 sosiaali- ja terveydenalan työntekijää on hyllytetty ilman korvausta koronavirusrokotteesta kieltäytymisen seurauksena.

Henkilökunnalle oli Guardian-lehden mukaan ilmoitettu kirjallisesti aikarajasta, johon mennessä heidän olisi otettava ainakin yksi rokoteannos. Kymmenien hoitajien kerrotaan eronneen protestiksi.

Ministeri huomautti, että noin 2,7 miljoonaa sote-alan työntekijää turvaa terveydenhuollon laadun Ranskassa.

Presidentti Emmanuel Macron linjasi jo heinäkuussa, että sairaaloiden ja hoivakotien henkilöstön on otettava rokote 15. syyskuuta mennessä. Velvoite koskee myös palokuntia.

Alle 12 prosenttia sairaaloiden henkilökunnasta ja noin kuusi prosenttia yksityisten klinikoiden lääkäreistä on rokottamatta. Ranskassa jo 81,4 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut täyden rokotesuojan koronavirukselta.

Olivier Véran sanoi RTL-radiolle, että suurin osa lomautuksista tulee jäämään tilapäisiksi. Toimenpide koskee pääasiassa ruokahuollon kaltaisissa tukitoimissa työskenteleviä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt