X
SULJE MAINOS
Elintarvikekaupoissa näkee maskeja käytössä vain harvoin, suojapleksejä sen sijaan jonkin verran. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Tehohoitolääkäri vetosi maskeista – ruokakaupat vastasivat näin

Elintarvikekauppiaat sanovat seuraavansa viranomaisohjeistusta.

Vain harvoissa elintarvikekaupoissa näkee henkilökunnalla kasvosuojaimia. Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Ville Häkkinen kysyi twitterissä S-ryhmältä ja K-ryhmältä, voisiko kaupoissa olla aikoja, jolloin asiakkailla pitäisi olla kasvomaskit päällä.

– Näin saataisiin riskiryhmäläisetkin turvallisesti kauppaan, lääkäri perusteli.

Häkkinen oheisti Eroon koronaviruksesta -ryhmän tekstin Maskien käyttö on hyödyllinen ja vaikuttava keino koronaepidemian tukahduttamiseksi.

K-ryhmältä tuli seuraava vastaus:

– Hei Ville, kiitos ehdotuksesta! Seuraamme tarkasti linjauksia asian ympärillä. Tärkein ohjeistus asiakkaillemme on, ettei kauppaan tulla kipeänä.

Tehohoidon lääkärille tämä ei kelvannut.

– Se ei valitettavasti tämän taudin kohdalla riitä, kun oireettomatkin levittävät tautia. Vaikka riski tartunnan saamiseen kaupassa on pieni, uskon että tällaiselle palvelulle voisi olla kysyntää. Kiitos vastauksesta.

Myöhemmin tullut S-ryhmän vastaus oli tällainen:

–  Kiitos viestistäsi! Teemme paljon töitä turvallisuuden eteen. Myymälöitämme mm. siivotaan tehostetusti, etäisyyksistä muistutetaan kuulutuksin, pleksejä ja käsidesipisteitä on asennettu ja visiirejä otettu käyttöön. Maskien osalta seuraamme tarkasti viranomaisohjeistusta.

Erikoislääkäri kysyi samaa myös juna- ja metrovaunuista.

Pääkaupunkiseudun HSL vastasi, että käytännön tulee koskea kaikkia vaunuja, jos ”valtion tason” maskisuositus tulisi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt