Taloustilanne ei näy matkailuinnossa

Heikko taloustilanne ei juuri näy suomalaisten innossa matkailla.

Suomalainen matkailija teki viime vuonna keskimäärin 4,4 matkaa kotimaassa ja 2,8 matkaa ulkomailla.

Suomalaisista 70 prosenttia ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa ja 60 prosenttia ulkomaan kohteissa vuoden 2014 aikana.

Ulkomaan matkakohteista selkeästi suosituimpia olivat Euroopan kohteet (64 % kaikista ulkomailla matkustaneista), Baltia (46 %) ja Pohjoismaat (43 %). Tulokset ilmenevät Matkamessujen vuosittain tekemästä tutkimuksesta.

Suomalaisten suosikkimatkakohteet pitävät pintansa tänäkin vuonna. Vastaajista 49 prosenttia ilmoittaa aikovansa matkustaa kotimaassa kuluvan vuoden aikana, 44 prosenttia muualla Euroopassa, 24 prosenttia Pohjoismaissa ja 20 prosenttia Baltiassa.

Suomalaiset matkustavat tänä vuonna kotimaassa lomamatkaennusteen mukaan eniten sukulaisten tai tuttavien luokse (48 %), lomalle omaan tai vuokrattuun loma-asuntoon (36 %), kaupunkilomalle (28 %) tai laivamatkalle (27 %).

Suomalaisten suosikkilomatyypit ulkomaille matkustettaessa lomamatkaennusteen mukaan ovat kaupunkiloma (41 % ilmoittaa matkustavansa), rantaloma (25 %) ja risteily- tai laivamatka (23 %).

– Lomamatkaennusteen mukaan suomalaiset ovat optimistisia, vuoden 2015 aikana aiotaan matkailla vähintään samaan tapaan kuin viime vuonna. Heikko taloustilanne näkyykin yllättävän vähän suomalaisten matkailuinnossa, toteaa Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Matkamessujen toimeksiannosta. Gallup Forumissa esitettyihin kysymyksiin vastasi koko väestöä edustavasti 1050 henkilöä 4.-10.12.2014 välisenä aikana. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lomamatkaennuste on suomalaisten oma arvio tehdyistä matkoista ja tulevista matkasuunnitelmista. Lomamatkaennuste sisältää myös tilastoimattomat matkat (mm. matkat mummolaan tai mökille), eivätkä tulokset ole vertailtavissa matkanjärjestäjien tilastojen kanssa.

Lue myös: Suomalaiset ovat itsevarmoja matkailijoita

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt