Verkkouutiset

Suomi ryhtyy liputtamaan luonnolle ensimmäisenä maailmassa

Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, jossa luonto saa oman liputuspäivän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeriö on antanut liputusmääräyksen Suomen luonnon päivälle eli elokuun viimeiselle lauantaille 26.8. Luonnon kunniaksi tehty liputtaminen huipentaa Suomi100-vuoden kunniaksi järjestetyt Luonnon päivät, joihin liittyy satoja järjestettyjä ja omaehtoisia luontotapahtumia.

– Kannustan kaikkia suomalaisia vetämään lipun salkoon Luonnon päivänä ja luonnon kunniaksi, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Yli tuhat kuorolaista kokoontuu juhlallisiin konsertteihin luontoon eri puolille maata laulamaan satavuotiaan Suomen luonnolle. Kuorot laulavat satavuotiaan Suomen kunniaksi 35 kansallispuistossa ja useilla muilla luonto- ja historiakohteilla.

Kolme vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon. Ensimmäisen Luonnon päivän (4.2.) runsaaseen 200 järjestettyyn tapahtumaan osallistui 30 000 ihmistä, ja 20.5. vietetyn järjestyksessään toisen Luonnon päivän 257 tapahtumaa keräsivät jo yli 33 000 osallistujaa.

Kolmas Luonnon päivä 17.6. oli menestys, kun järjestettyihin lähes 300 tapahtumaan osallistui yli 50 000 ihmistä ja yönsä vietti ulkona noin 130 000 suomalaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)