X
SULJE MAINOS
Rakennustyömaa Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Suomen ongelma ei ole se, että olisi liian vaikea valittaa”

Arto Satonen kehottaa hallitusta hautaamaan ehdotuksen kaavoitus- ja rakentamislaiksi.

Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) moittii ehdotusta kaavoitus- ja rakentamislaiksi. Hänen mielestään laki lisäisi byrokratiaa, ei vähentäisi sitä.

– Pienessä maassa pitäisi kyetään joustavaan ja sujuvaan rakentamiseen, jotta kansainvälisessä kilpailussa pärjätään, Satonen moittii Facebookissa.

Ympäristöministeriön ehdotus kaavoitus- ja rakentamislaiksi on parhaillaan lausuntokierroksella, ja lausuntoja voi antaa ensi tiistaihin saakka. Sen jälkeen hallitus laatii valmiin lakiesityksen.

Kaavoitus- ja rakentamislaki korvaisi vanhan maankäyttö- ja rakennuslain. Ympäristöministeriön mukaan lain tavoitteena on vähentää rakentamisen hiilipäästöjä.

Yksi osa lakiuudistusta on, että elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) valvontaoikeus palautettaisiin siihen laajuuteen, jossa se oli vuoteen 2017 saakka. ELY-keskuksille palaisi oikeus valittaa kaikista maakuntien ja kuntien kaavapäätöksistä ja eräistä lupapäätöksistä. Satonen moittii erityisesti uudistuksen tätä kohtaa.

– Se olisi paha virhe. Jo tällä hetkellä valtava määrä hankkeita seisoo eri puolilla Suomea valitusten takia.

Satonen sanoo, että valitukset haittaavat sellaisiakin hankkeita, jotka on jo hyväksytty kunnan päätöksentekoelimissä.

– Suomen ongelma ei todellakaan ole se, että täällä olisi liian vaikea valittaa. Ongelma on se, että täällä on liian vaikea rakentaa niitäkin hankkeita, joille kunnat ovat vihreää valoa näyttäneet. Hallituksen tulisi haudata oma esityksensä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt