Opiskelijoita kadun varressa Pjongjangissa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Ed Jones

Sotilaskarkuri aiheutti koronahälytyksen Pjongjangissa

Pohjois-Korean pääkaupungin kulunvalvontaa on tiukennettu.

Pohjoiskorean pääkaupunki Pjongjang ajautui hälytystilaan, kun sotilaskarkurin onnistui puikahtaa sisään kaupunkiin tiukoista turvatoimista huolimatta, kertoo uutissivusto Daily NK.

Viranomaiset tiukensivat pääkaupungin kulunvalvontaa sen jälkeen, kun pohjoiskorealainen loikkari palasi maahan Etelä-Koreasta heinäkuun lopussa. Palanneen loikkarin epäiltiin sairastuneen koronaan.

Choi-niminen sotilas karkasi Gangwonin maakunnassa sijaitsevasta joukko-osastosta 2. elokuuta. Hän piiloutui Pjongjangiin ajaneen kuorma-auton lavalla olevan säiliön sisälle.

Choi pidätettiin 4. elokuuta lähellä hänen kotitaloaan, jota viranomaiset tarkkailivat.

Pidätyksen jälkeen häntä ei kuitenkaan viety suoraan kuulusteluun. Sen sijaan Choi kuljetettiin sairaalaan koronatestiin.

Ennen loikkarin paluuta Pohjois-Korea on ilmoittanut, että maassa ei ole vahvistettuja koronatapauksia.

Moni asiantuntija kuitenkin uskoo viruksen levinneen maahan. Heidän mukaansa Pohjois-Korea on ryhtynyt toimiin viruksen leviämisen estämiseksi ja asettanut kokonaisia maakuntia karanteeniin. Pohjois-Korea on myös sulkenut Kiinan-vastaisen rajansa. Lisäksi maan hallinto varoitti keväällä kansalaisia ja kertoi viruksen leviävän kolmella eri alueella.

Sotilaskarkurin pidätyksen jälkeen virnaomaiset julkaisivat tiedotteen, jossa Pjongjangin asukkaita kehotetaan noudattamaan turvallisuus- ja karanteenitoimia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt