Puheenjohtajat Juha Sipilä (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Anna-Maja Henriksson (rkp), Antti Rinne (sdp) Li Andersson (vas.) hallitusneuvotteluissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Siinä on demareillakin selittämistä äänestäjilleen”

Timo Heinosen mukaan SDP ostaa maakunnilla keskustan hallitukseen.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen mukaan 18 maakunnan hallintomallin ja uuden maakuntaveron hyväksyneillä vihreillä ja Sdp:llä riittää selitettävää. Oppositiossa puolueet vastustivat maakuntamallia.

– Kaupunkipuolue vihreät tulevatkin Säätytalolta ulos vielä maakuntahallinto kaulassaan ja on siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen, kun neljä vuotta parjattu maakuntahallinto onkin nyt se autuaaksi tekevä uudistus, Heinonen kirjoittaa blogissaan.

Puolueiden taipuminen maakuntahallinnon taakse osoittaa Heinosen mukaan sen, että keskustalla on vahva asema hallitusneuvotteluissa.

– Demareilla ei nimittäin ole muuta mahdollisuutta kuin keskustan tukipuolueeksi ostamalla saada hallitusta kasaan.

Heinonen toivookin, että keskusta pitää lupauksensa siitä, että puolueen kymmenestä kynnyskysymyksestä ei anneta piiruakaan periksi.

– Halutessaan he pystyvät Juha Sipilän (kesk.) ja Antti Kaikkosen (kesk.) johdolla estämään itse asiassa kaikki heikennykset yrittäjävähennykseen ja myös kaikki veronkiristykset yrittäjille ja yrityksille. Myös palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kiristykset keskusta pystyy halutessaan estämään, Heinonen sanoo.

– Myös maatalouteen keskustan on helppo nyt vaatia lisää rahaa. Keskusta saa kotimaiselle maataloudelle ja ruuantuotannolle hallitusneuvotteluista juuri sen mitä haluavat.

Heinosen mukaan keskustan neuvotteluasema vahvistuu päivä päivältä.

– Keskusta saakin näin vedätettyä Antti Rinteeltä (sd.) vielä paljon ja nyt vielä lisää. Vasemmistoliitto on hipihiljaa ja hyväksyy kaiken, sillä heidän mustan Audin takapenkki on yksin keskustan varassa.

– Metsähakkuiden lisääminen ja Kemin suuret sellutehdasinvestoinnit ovat vihreille tiukka paikka, mutta nekin keskusta saa halutessaan hallitusohjelmaan ja totta kai blokkaa kuin mansikkana kakusta demareiden ja SAK:n veroesityksestä pois pelto- ja metsämaan verotuksen.

Kokoomusedustajan mukaan keskusta on nyt ”paljon vartijana”.

– Kaikki heikennykset yrittäjyyteen tulee vain keskustan hyväksymänä.

– Hyviä linjauksia ja onnistumisia tulemme kyllä kiittelemään, mutta periksi antamisesta vihervasemmistolle, ette tule helpolla selviämään, Heinonen kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt