Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”SDP ajaa uusia virkamiehiä ja veroja”

Ben Zyskowiczin mukaan pitäisi keskittyä hoitoonpääsyn, palvelujen ja hoitoketjujen parantamiseen.

Kokoomus ei halua Suomeen mitään uutta hallintoa kunta- ja valtiontason väliin, kansanedustaja Ben Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa.

– Tämä on niin pieni maa, ettemme tarvitse mitään uutta hallintoa. Ei uutta hallintoa, ei uusia poliitikkotoimielimiä, ei uusia virkamiehiä, ei uusia maakuntavaaleja eikä ennen kaikkea uusia veroja, kokoomusedustaja sanoo.

Hallitus sekä maakuntapohjainen sote-ratkaisu kaatuivat hieman yli viikko sitten. Kokoomus puolusti Zyskowiczin mukaan kompromissia, koska asiasta oli sovittu hallituksen kesken.

– Elämässä yleensä ja poliitikassakin on kunniallista pitää kiinni siitä, mitä on sopinut.

Kokoomus haluaa Zyskowiczin mukaan lähteä jatkossa kehittämään ja parantamaan sote-palveluja nykyiseltä kuntapohjalta.

– Mutta mitä ihmettä? Demarit ja vihreät ajavat nyt tähän maahan uutta maakuntahallintoa. Demarit kutsuu sitä sote-kunnaksi, vihreät reilusti maakunnaksi. Niin tai näin, he ajavat uutta hallinnontasoa tänne kuntien ja valtion väliin. Uusia toimielimiä, uusia virkamiehiä, uusia vaaleja, uusia veroja, hän luettelee.

– Sitäkö Hakaniemen torilla olevat ihmiset todellakin sotelta haluavat, että luodaan uutta hallintoa? Eiköhän nyt tehtäisi sote, eli parannetaan hoitoonpääsyä, palveluja ja hoitoketjuja ja niin edelleen. Minä aion Hakaniemessä kysyä tavallisilta demariäänestäjiltä, että todellako teidän puolueenne nyt ajaa tällaista maakuntahallintoa, Zyskowicz sanoo.

Kokoomusedustaja kehottaa Sdp:tä ja vihreitä kuuntelemaan omia asiantuntijoitaan.

– Nythän Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.), Helsingin apulaispormestarit Nasima Razmyar (sd.) ja Anni Sinnemäki (vihr.), Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) ja muut demareiden ja vihreiden asiantuntijat kannattavat sitä, että nykypohjalta parannetaan palveluja eikä luoda uutta hallintoa.

Katso uusin jakso:
BenTV: Me emme halua tähän maahan maakuntia

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt